Indisk inspireret karry med kødfri deller og aubergine

Lav en lækker krydret indisk inspireret karry med kødfri deller og aubergine. Et dejligt måltid der kan varieres i karry-styrke ved at bruge mild eller stærk karry.

Hvis du gerne vil tage en kødfri dag, kunne det sagtens være med denne indisk inspireret karryret med kødfri deller og aubergine. En smagfuld oplevelse som mætter skønt.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Små kødfri deller
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri Fars Indisk krydret med karry
3 æg
ca. 2 dl vand eller mælk
50 g finthakkede cashewnødder
Evt. finthakket koriander
Olie til stegning

Karrypasta
1 rødløg
2 fed hvidløg
10 g frisk ingefær
½ rød chili uden kerner
1 tsk. koriander
2 tsk. spidskommen
1 tsk. sennepsfrø
5 g frisk eller 1 tsk. stødt
gurkemeje
Olie til stegning

2 ds. hakkede tomater (800 g)
1 ds. kokosmælk
100 g røde linser
1 lille aubergine (ca. 275 g)
200 g grønne bønner
Olie til stegning

I Øvrigt
½ bdt. koriander
2 spsk. ristet kokos

Fremgangsmåde

  1. Hæld posens indhold i en skål. Tilsæt æg og vand eller mælk, hakkede cashewnødder og koriander.
  2. Rør farsen godt sammen, og lad den hvile i ca. 5 minutter.
  3. Tilsæt evt. mere væske til du opnår den ønskede konsistens.
  4. Form farsen som små runde frikadeller med en ske eller fugtige hænder.
  5. Hæld olie på en varm pande, og steg frikadellerne ved middel varme, til de er gyldne på alle sider.
  6. Skær et pillet rødløg i kvarte, og kom det sammen med resten af ingredienserne til karrypastaen i en lille minihakker eller blender.
  7. Kør det hele godt sammen, indtil det har konsistens som en pasta.
  8. Varm en skefuld olie op på en pande, og svits karrypastaen i et par minutter.
  9. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk og linser og lad det simre i ca. 25 minutter.
  10. Skær auberginen ud i tynde strimler på langs eller små tern, og steg dem i olie på en pande, indtil de er bløde og gyldne.
  11. Smag saucen til med salt og evt. chili.
  12. Tilsæt auberginerne og grønne bønner til de øvrige ingredienser, og lad det hele simre med i yderligere 5 minutter.
  13. Lige inden servering tilsættes dellerne. Pynt med masser af frisk koriander og ristet kokos.
  14. Server med fladbrød, kogt quinoa eller ris.

Udvilket af Ditte Ingemann, bachelor i ernæring og sundhed, madskribent og kogebogsforfatter.