Hvedeklidsbrød

Bag et lækkert hvedeklidsbrød, der er et fiberrigt brød med god smag. Perfekt til når sulten melder sig sidst på dagen eller som en del af morgenmaden.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hvedeklidsbrød: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

2 brød

200 g Valsemøllen Hvedeklid
700-800 g Valsemøllen Hvedemel
8 dl økologisk kærnemælk
50 g gær
40 g margarine (blødgjort) eller olie
2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
  2. Tilsæt alle ingredienser, men tilbagehold 10% af hvedemelet. Ælt dejen i mindst 5 minutter, og tilsæt yderligere hvedemel efter behov. Dejen skal klæbe en smule til hænder og bord, når den er færdig.
  3. Tildæk dejen og lad den hæve i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  4. Slå herefter luften ud af dejen og form 2 brød.
  5. Tildæk brødene og lad dem hæve på en bageplade med bagepapir i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  6. Rids brødene og pensl dem med mælk eller vand.
  7. Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 35 minutter ved 200°C (varmeluft = 180°C).