Grove boller med hvedekerner

Lækre boller med bløde kerner i form af kogte hvedekerner og gode fibre fra hvidhvedemel og rugmel. De er lækre som frokostboller eller madbrød, men kan også spises som morgenmad med ost.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t. 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

ca. 20 stk.

Kogning af hvedekerner

75 g Valsemøllen Knækkede Hvedekerner koges i 4 dl vand i 3-4 min. og afkøles i ca. 15 min. til ca. 25 grader.

400 g Valsemøllen HvidHvede® mel
200 g Valsemøllen Groft Rugmel
200 g Valsemøllen Hvedemel
2,5 dl mælk
50 g gær
2 spsk. olie
1 spsk. sukker
2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Gæren opløses i den tempererene vand (ca. 25°C).
  2. De kogte hvedekerner og alle øvrige ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes lidt af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.) og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen og 20 boller formes.
  5. Bollerne efterhæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Bollerne pensles med mælk eller vand, og drysses med havregryn eller frø. Bages i en forvarmet ovn i ca. 20 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).