Grove boller med hvedekerner

Lækre boller med bløde kerner i form af kogte hvedekerner og gode fibre fra hvidhvedemel og rugmel. De er lækre som frokostboller eller madbrød, men kan også spises som morgenmad med ost.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t. 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftIngredienser

Opskrift til ca. 20 stk.

Kogning af hvedekerner

75 g Valsemøllen Knækkede Hvedekerner koges i 4 dl vand i 3-4 min. og afkøles i ca. 15 min. til ca. 25 grader.

400 g Valsemøllen HvidHvede® mel
200 g Valsemøllen Groft Rugmel
200 g Valsemøllen Hvedemel
2,5 dl mælk
50 g gær
2 spsk. olie
1 spsk. sukker
2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Gæren opløses i den tempererene vand (ca. 25°C).
  2. De kogte hvedekerner og alle øvrige ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes lidt af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.) og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen og 20 boller formes.
  5. Bollerne efterhæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Bollerne pensles med mælk eller vand, og drysses med havregryn eller frø. Bages i en forvarmet ovn i ca. 20 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).
+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.