Ristede kikærter med hummus og brød

Hvis du mangler en nem, lækker og mættende frokost er hummus spurt på nybagt brød med ristede kikærter og urter et godt bud!

Giv din frokost et ekstra pift. Server sprøde ristede kikærter på et stykkes brød smurt med cremet hummus. Frokosten bliver kun bedre! Det er en simpel, men lækker mad der sender dine smagsløg øst på. De sprøde kikærter er også en perfekt snack, som kan spises for sig selv. Hvem elsker ikke en cremet hummus? Vi kan i hvert fald ikke stå for den skønne spread. Og vi har gjort det nemt for dig med Valsemøllen Økologisk Hummus, så du bare skal blande indholdet med vand og olie. Nemmere bliver det næsten ikke!

Se opskrift
ristede kikærter

Køkkentid
10 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

4 skiver brød
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, chili
50 g soltørrede tomater, grofthakket
Friske krydderurter; fx persille, koriander

Ristede kikærter
1 dåse kikærter
3 spsk. olivenolie
1 spsk. paprika
1 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 220 graders varmluft.
  2. Hæld vandet fra kikærterne og skyld dem grundigt.
  3. Beklæd en bageplade med papir.
  4. Kom kikærterne på bagepladen og vend med olie, salt og spidskommen.
  5. Bag kikærterne i ca. 30 minutter, til de er lettere sprøde.
  6. Vend dem undervejs. Lad dem til sidst afkøle.

Hummus

  1. Kom hummusblandingen i en skål, og tilsæt ca. 2 dl koldt vand og ½ dl olie.
  2. Rør blandingen godt sammen. Tilsæt evt. mere vand til du opnår den ønskede konsistens

Servering

  1. Rist brødet.
  2. Smør det med hummus og top med ristede kikærter, soltørrede tomater samt krydderurter efter behov.

Et godt tip: Hvis du elsker hummus lige så meget som os, kan du finde endnu flere gode opskrifter med hummus i vores opskriftsunivers. Prøv fx hummus med bagte gulerødder eller en spicy falafel bowl. Det er bare at gå på opdagelse!

ristede kikærterristede kikærterristede kikærter