Ristede kikærter med hummus og brød

Hvis du mangler en nem, lækker og mættende frokost er hummus spurt på nybagt brød med ristede kikærter og urter et godt bud!

Giv din frokost et ekstra pift. Server sprøde ristede kikærter på et stykkes brød smurt med cremet hummus. Frokosten bliver kun bedre! Det er en simpel, men lækker mad der sender dine smagsløg øst på. De sprøde kikærter er også en perfekt snack, som kan spises for sig selv. Hvem elsker ikke en cremet hummus? Vi kan i hvert fald ikke stå for den skønne spread. Og vi har gjort det nemt for dig med Valsemøllen Økologisk Hummus, så du bare skal blande indholdet med vand og olie. Nemmere bliver det næsten ikke!

Se opskrift
ristede kikærter

Køkkentid
10 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

4 skiver brød
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, chili
50 g soltørrede tomater, grofthakket
Friske krydderurter; fx persille, koriander

Ristede kikærter
1 dåse kikærter
3 spsk. olivenolie
1 spsk. paprika
1 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 220 graders varmluft.
  2. Hæld vandet fra kikærterne og skyld dem grundigt.
  3. Beklæd en bageplade med papir.
  4. Kom kikærterne på bagepladen og vend med olie, salt og spidskommen.
  5. Bag kikærterne i ca. 30 minutter, til de er lettere sprøde.
  6. Vend dem undervejs. Lad dem til sidst afkøle.

Hummus

  1. Kom hummusblandingen i en skål, og tilsæt ca. 2 dl koldt vand og ½ dl olie.
  2. Rør blandingen godt sammen. Tilsæt evt. mere vand til du opnår den ønskede konsistens

Servering

  1. Rist brødet.
  2. Smør det med hummus og top med ristede kikærter, soltørrede tomater samt krydderurter efter behov.

Et godt tip: Hvis du elsker hummus lige så meget som os, kan du finde endnu flere gode opskrifter med hummus i vores opskriftsunivers. Prøv fx hummus med bagte gulerødder eller en spicy falafel bowl. Det er bare at gå på opdagelse!

ristede kikærterristede kikærterristede kikærter

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.