Hummus på nybagt brød med ristede kikærter

Hvis du mangler en nem, lækker og mættende frokost er hummus spurt på nybagt brød med ristede kikærter og urter et godt bud!

Frokosten bliver kun bedre, hvis du serverer ristet brød smurt med hummus og ristede kikærter med krydderurter.

Se opskrift

Køkkentid
10 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 perosner

4 skiver brød
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, chili
50 g soltørrede tomater, grofthakket
Friske krydderurter; fx persille, koriander

Ristede kikærter
1 dåse kikærter
3 spsk. olivenolie
1 spsk. paprika
1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 220 graders varmluft.
  2. Hæld vandet fra kikærterne og skyld dem grundigt.
  3. Beklæd en bageplade med papir.
  4. Kom kikærterne på bagepladen og vend med olie, salt og spidskommen.
  5. Bag kikærterne i ca. 30 minutter, til de er lettere sprøde.
  6. Vend dem undervejs. Lad dem til sidst afkøle.

Hummus

  1. Kom hummusblandingen i en skål, og tilsæt ca. 2 dl koldt vand og ½ dl olie.
  2. Rør blandingen godt sammen. Tilsæt evt. mere vand, til du opnår den ønskede konsistens

 

  1. Rist brødet.
  2. Smør det med hummus og top med ristede kikærter, soltørrede tomater samt krydderurter efter behov.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Charlotte. Find masser af opskrifter på lækkert brød her.