Hirsegrød

Prøv denne nemme og lækre hirsegrød, som er perfekt til et hurtigt morgen- eller mellemmåltid. Hirsegrøden er lavet på Valsemøllen Økologiske Hirseflager, som er glutenfri og fyldt med fibre.

Hirsegrøden kan variere og tilpasses til din favorit smag, da du kan tilsætte krydderier efter eget valg. Når hirsegrøden er lavet, kan du toppe hirsegrøden med valnødder, appelsinbåde, kokosflager og agavesirup. Du kan også toppe hirsegrøden med valgfri topping.

inspiration og en masse opskrifter til din morgenmad her.

Se opskrift
Hirsegrød

Køkkentid
15 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 portioner

Hirsegrød
1,5 dl Valsemøllen Økologiske Hirseflager
0,5 dl vand
4 dl sødmælk
3 små tsk. krydderier, fx. stødt kanel, kardemomme og ingefær
0,5 tsk. flagesalt

Topping
1 håndfuld valnødder
Appelsinbåde
Kokosflager
Agavesirup

 

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bring vand, mælk og hirseflager i kog, ved medium varme.
  2. Tilsæt krydderier, og rør jævnligt.
  3. Når grøden begynder at tykne, smages der til med lidt flagesalt.
  4. Hirsegrøden serveres straks i skåle, anrettet med dine favorit toppings, såsom frugt, nødder, kerner og lidt sirup efter behov.

Et godt tip: Har du brug for inspiration til andre opskrifter på morgenmad eller mellemmåltider? Så kan du finde et større udvalg her.