Havregrynssmåkager

Knasende sprøde smørbagte havregrynssmåkager. En nem småkage der er en sikker vinder til julehyggen.

Havregrynskager er en knasende fornøjelse og er dejligt nemme at lave.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Havregrynssmåkager: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til ca. 75 småkager

500 g havregryn
50 g Valsemøllen hvedemel
625 g sukker
375 g smør
4 æg
2 tsk bagepulver
2 tsk.vaniljesukker

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør i en gryde og vend havregrynene i. Lad blandingen køle af.
  2. Pisk sukker og æg i ca. 5 minutter til massen er hvid og skummende.
  3. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker  i en skål og vend det i æggemassen.
  4. Kom herefter havregryns massen i dejen og rør forsigtigt rundt.
  5. Sæt små klatter dej på en bageplade med bagepapir, ca. 1 teske pr. kage. Småkagerne flyder meget, så husk god afstand.
  6. Bag havregrynssmåkagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 8-10 min., til de er lysebrune i kanten. Husk at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.
+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.