Havregrynskager

Havregrynskager der knaser og er sprøde, er en sikker vinder til julehyggen. Opskriften på de nemme småkager med havregryn, kan bruges af hele familien.

Tag børnene med i køkkenet og bage de knasende sprøde havregrynskager. De er dejligt nemme at lave, og kan selvfølgelig nydes året rundt. De få ingredienser er nogle, du måske allerede har i køkkenet, så det er bage at komme i gang. Om det er til kaffegæster eller søndagshygge, smager småkagerne skønt. Imponér dine gæster ved kaffebordet med de lækre småkager.

Se opskrift
Havregrynskager

Køkkentid
25 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Havregrynskager: 4 ud af 5 baseret på 16 anmeldelser

Opskrift

ca. 75 småkager

500 g havregryn
50 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
625 g sukker
375 g smør
4 æg
2 tsk bagepulver
2 tsk.vaniljesukker

Sådan gør du

  1. Smelt smør i en gryde og vend havregrynene i. Lad blandingen køle af.
  2. Pisk sukker og æg i ca. 5 minutter til massen er hvid og skummende.
  3. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker  i en skål og vend det i æggemassen.
  4. Kom herefter havregrynsmassen i dejen og rør forsigtigt rundt.
  5. Sæt små klatter dej på en bageplade med bagepapir, ca. 1 tsk pr. kage. Småkagerne flyder meget, så husk god afstand.
  6. Bag havregrynskagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 8-10 min. til de er lysebrune i kanten. Husk at kigge jævnligt til kagerne, da ovnens temperatur kan svinge meget.
  7. Lad havregrynskagerne køle af på en rist når de er færdige. De føles lidt bløde når de er varme, men bare rolig, de skal nok blive sprøde.