Gulerodskage

Findes der noget bedre end en nybagt gulerodskage med ostecreme på toppen? Her får du en nem opskrift på den klassiske gulerodskage.

Se opskrift
gulerodskage

Køkkentid
35 min

Ventetid
40 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 kage (springform)

225 g. brun farin
1½ dl olie
3 æg
1 tsk. vaniljesukker
200 g. Valsemøllen hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
½ tsk. salt
1½ tsk. kanel
40 g. hakkede hasselnødder
2-3  fintrevne gulerødder

Ostecreme

200 g flødeost
100 g. smør
180 g. flormelis
1 citron, saft og skal

50 gram hakkede og ristede hasselnødder til pynt

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Rør brun farin og olie sammen, pisk herefter et æg i ad gangen.
  2. Kom alle de tørre ingredienser i, bland det godt sammen til dejen er ensartet og vend til sidst de revne gulerødder i.
  3. Hæld dejen hen i en smurt springform og bag i ca. 30-40 min. ved 200° (185° varmluft)
  4. Lad kagen køle helt af.
  5. Pisk glasuren sammen til den er luftig og cremet.
  6. Del kagen på midten og fordel halvdelen af cremen på bunden. Læg toppen på og fordel resten af cremen ud over kagen.
  7. Pynt med ristede hakkede hasselnødder.