Grove scones

Lækre scones med kanel, valnødder og chokolade

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grove scones: 4 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Opskrift

  • 500 g Valsemøllen hvedemel med fuldkorn
  • 50 g sukker
  • 2 tsk. kanel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 125 g blødt smør
  • 1 æg
  • 1,5 dl yoghurt eller andet syrnet mælkeprodukt
  • 1,5 dl mælk
  • 150 g mørk chokolade
  • 50 g valnødder
  • 1 æg til pensling

Brugt i opskriften

20 Scones

SÅDAN GØR DU

  1. Bland alle de tørre ingredienser i en lille skål.
  2.  Smuldr det bløde smør sammen med de tørre ingredienser.
  3. Tilsæt æg,  yoghurt og mælk og bland til der samler sig en dej.
  4. Hak chokolade og valnødder groft og bland det i dejen.
  5.  Ælt dejen hurtigt igennem, men kun til den er samlet med en glat og ensartet konsistens.
  6.  Del dejen i to og rul hver del ud til en tyk pølse. Skær hver pølse ud i 10 stykker.
  7. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir og tryk dem let flade.
  8. Pensl dem med sammenpisket æg.
  9. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter eller til de er gyldne og gennembagte.