Groft hvedebrød med surdej

Smagfuldt og lækkert hvedebrød med groft rugmel, solsikkekerner og surdej.

Brød med surdej kræver masser af tid og kærlighed, men det er det hele værd. Nyd brødet med en sprød skorpe og en saftig krumme.

Se opskrift

Køkkentid
40 min

Ventetid
1 døgn + 1 t 40 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Groft hvedebrød med surdej: 3 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

til 1 brød

Surdej:

35 g Valsemøllen Groft Rugmel

75 g Valsemøllen Hvedemel

2 dl vand

25 g gær

Opskrift brød dag 2:

250 g Valsemøllen Groft rugmel

500 g Valsemøllen hvedemel

100 g Valsemøllen Økologiske solsikkekerner

3 dl vand

2 tsk. salt

Surdejen fra 1. dag

Dag 1:

  1. Gæren udrøres i den tempererede vand (ca. 25°C).
  2. De øvrige ingredienser tilsættes, og surdejen dækkes med et fugtigt viskestykke og står ved stuetemperatur i 1 døgn.

Dag 2:

  1. Surdejen udrøres i det tempererede vand (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 40 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen og formes til et brød.
  5. Brødet efterhæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Brødet ridses og pensles med mælk eller vand.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 175°C (varmeluft = 160°C). Ovntemperaturen sættes derefter op til 225°C (varmeluft = 200°C) og brødet færdigbages i 20-25 min.