Groft hvedebrød med surdej

Smagfuldt og lækkert hvedebrød med groft rugmel, solsikkekerner og surdej.

Brød med surdej kræver masser af tid og kærlighed, men det er det hele værd. Nyd brødet med en sprød skorpe og en saftig krumme.

Se opskrift

Køkkentid
40 min

Ventetid
1 døgn + 1 t 40 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 brød

Surdej:

35 g Valsemøllen Groft Rugmel

75 g Valsemøllen Hvedemel

2 dl vand

25 g gær

Opskrift brød dag 2:

250 g Valsemøllen Groft rugmel

500 g Valsemøllen hvedemel

100 g Valsemøllen Økologiske solsikkekerner

3 dl vand

2 tsk. salt

Surdejen fra 1. dag

Dag 1:

  1. Gæren udrøres i den tempererede vand (ca. 25°C).
  2. De øvrige ingredienser tilsættes, og surdejen dækkes med et fugtigt viskestykke og står ved stuetemperatur i 1 døgn.

Dag 2:

  1. Surdejen udrøres i det tempererede vand (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 40 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen og formes til et brød.
  5. Brødet efterhæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Brødet ridses og pensles med mælk eller vand.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 175°C (varmeluft = 160°C). Ovntemperaturen sættes derefter op til 225°C (varmeluft = 200°C) og brødet færdigbages i 20-25 min.
+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.