Græske grønne deller med urtekartofler og tomatsalat

Græske grønne deller med urtekartofler og en frisk tomatsalat er en nem aftensmad der både har smukke farver og mætter skønt.

Lad dig inspirere af det græske med grønne deller, urtekartofler og en lækker frisk tomatsalat. Et skønt og vegetarisk måltid.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Græske grønne deller
1 ps Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri fars med tomat & timian
3 æg
1,5 dl vand eller mælk
50 g feta
100 g revet squash
olie til stegning

Urtekartofler
400 g små kartofler
2 spsk olivenolie
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk tørret oregano
salt

Salat
400 g tomater
½ agurk
75 g rucola
4 spsk. oliven
frisk oregano
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
havsalt og sort peber

Fremgangsmåde

Græske grønne deller

  1. Hæld posens indhold i en skål.
  2. Tilsæt 3 æg, 1,5 dl vand eller mælk, smuldret feta og revet squash.
  3. Rør det hele godt sammen og lad farsen hvile i ca. 5 minutter. Tilsæt evt. mere væske til du opnår den ønskede konsistens.
  4. Form farsen med en ske eller fugtige hænder til små frikadeller.
  5. Steg dem i olie på en varm pande, ved middel varme til de er gyldne på alle sider.

Urtekartofler

  1. Rengør kartoflerne og skær dem i små tern.
  2. Vend dem med olie, rosmarin, oregano og salt, og fordel dem i et ildfast fad.
  3. Bag dem i ovnen ved 200 grader, varmluft, i ca. 25-30 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.

Salat

  1. Halver tomaterne og skær agurken i tern – bland det sammen i en skål med rucola, oliven og frisk oregano.
  2. Pisk olivenolie, eddike, salt og peber sammen og vend i salaten inden servering.

Udvilket af Ditte Ingemann, bachelor i ernæring og sundhed, madskribent og kogebogsforfatter.