Focacciabrød med rosmarin og tomat

Skønt tilbehør til aftensmaden med denne opskrift på focacciabrød, varier fyldet efter smag og behag.

Kogebogsforfatter og blogger Ditte Ingemann også kaldet Ditsen har udviklet denne lækre og nemme opskrift på focaccia med tomat og rosmarin serveret med Green Life nemme hummus

Se opskrift
foccacia

Køkkentid
20 min

Ventetid
2 t 5 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 brød

Brød
15 g gær
3 dl vand
1 tsk. havsalt
2 spsk. olivenolie
Ca. 150 g Finax Durummel
Ca. 275-300 g Finax Tipo 00 Hvedemel

Topping
6-8 cherrytomater
4 spsk. olivenolie
1 tsk. havsalt
Frisk rosmarin

Tilbehør
1 portion Green Life Økologisk Hummus, chili

Fremgangsmåde

  1. Rør gær ud i vand og tilsæt salt og olie.
  2. Rør durummel i, og tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Dejen må endelig ikke blive for tør, så hold evt. lidt mel tilbage.
  3. Ælt dejen godt sammen, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  4. Når dejen har hævet, vendes den ud i en springform eller bradepande beklædt med bagepapir.
  5. Lad dejen hæve igen i ca. 40 minutter.
  6. Fordel tomater ovenpå brødet sammen med olie, salt og frisk rosmarin.
  7. Bag brødet ved 225°C, varmluft i ca. 25 minutter, til det er gyldent og sprødt.
  8. Server det lune brød med en friskrørt hummus. Se opskriften på Hummus fra Green Life her