Fladbrød med kødfri deller og tzatziki

Fladbrød med kødfri deller og tzatziki er et lækkert måltid der både er nemt at lave og mætter skønt.

Hvis du gerne vil have en kødfri dag, kan fladbrød med kødfri deller og tzatziki være et rigtig godt bud.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
2 timer (kan undlades)


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Kødfri deller
1 ps Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri fars med tomat og timian
3 æg
ca. 2 dl vand eller mælk
olie eller smør til stegning

Tzatziki
1 agurk
4 dl græsk yoghurt
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
salt og peber
4 fladbrød

Salat
250 g cherrytomater, halverede
½ rødløg, finthakket
skal fra ½ økologisk citron
1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
50 g sorte oliven
2 spsk olivenolie
salt og peber
frisk timian

Fremgangsmåde

Kødfri deller

  1. Hæld posens indhold i en skål.
  2. Tilsæt 3 æg og 2 dl vand eller mælk.
  3. Rør det hele godt sammen og lad farsen hvile i ca. 5 minutter. Tilsæt evt. mere væske til du opnår den ønskede konsistens.
  4. Form farsen med en ske eller fugtige hænder til små runde boller.
  5. Steg dem i olie på en varm pande, ved middel varme til de er gyldne på alle sider.

Tzatziki

  1. Halver agurken, og fjern med en ske kernerne i midten.
  2. Skær agurken i tynd halvmåner, og rør dem sammen med yoghurt, revet hvidløg, olie, salt og peber – smag til, og lad det gerne trække et par timer i køleskabet.

Bland alle ingredienserne til salaten sammen – rist eller lun fladbrødene, og server dem med dellerne, tzatziki og salat.

Udvilket af Ditte Ingemann, bachelor i ernæring og sundhed, madskribent og kogebogsforfatter.