Falafelvafler med hummus og aubergine

Vafler kan stort set alle blive enige om, er top lækkert! Disse falafelvafler er ingen undtagelse. De lækre vafler en perfekt erstatning for brød, og så mætter de skønt!

Bag de lækre falafelvafler og server dem med cremet hummus og bagte auberginer. De er super nemme at lave med Valsemøllen Hummus, der bare skal blandes med vand og olie. Perfekt til en hyggelig frokost eller et let og mættende aftensmåltid.

Se opskrift
falafelvafler

Køkkentid
15 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 4 personer

Vafler
1 ps (100g) Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, Original
1/2 squash, groft revet
1 fed hvidløg, fint revet
1 tsk. spidskommen
2 spsk. persille, groft hakket
2 dl vand

Hummus
1 ps (100g) Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, Original
1/2 squash, skrællet og i tern
2 dl vand
1 citron, saften heraf
1 spsk. tahin
1 tsk. spidskommen
Syltede løg
1 auberginer, i skiver

Til servering
1/2 (lilla) spidskål, fint revet
100 g cherry tomat, i kvarte
50 g oliven
1 spsk. persille, groft hakket

Sådan gør du

Falafelvafler 

  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Fordel aubergineskiverne på bagepladen, sæt den i ovnen og bag dem i 15-20 minutter
  3. Tænd vaffeljernet og lad det blive varmt.
  4. Rør alle ingredienser til vaflerne sammen i en skål.
  5. Bag dejen af 2-3 omgange alt efter, hvor stor dit vaffeljern er.

Hummus

  1. Kom imens alle ingredienser til hummusen i en foodprocessor og blend det jævnt og cremet.
  2. Smag til med salt og peber.
  3. Anret vaflerne på 2 tallerkener og top dem med spidskål, tomater, syltede løg, oliven og hummus.

falafelvafler falafelvafler falafelvafler

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.