Falafelvafler med hummus og aubergine

Vafler kan stort set alle blive enige om, er top lækkert! Disse falafelvafler er ingen undtagelse. De lækre vafler en perfekt erstatning for brød, og så mætter de skønt!

Bag de lækre falafelvafler og server dem med cremet hummus og bagte auberginer. De er super nemme at lave med Valsemøllen Hummus, der bare skal blandes med vand og olie. Perfekt til en hyggelig frokost eller et let og mættende aftensmåltid.

Se opskrift
falafelvafler

Køkkentid
15 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Vafler
1 ps (100g) Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, Original
1/2 squash, groft revet
1 fed hvidløg, fint revet
1 tsk. spidskommen
2 spsk. persille, groft hakket
2 dl vand

Hummus
1 ps (100g) Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, Original
1/2 squash, skrællet og i tern
2 dl vand
1 citron, saften heraf
1 spsk. tahin
1 tsk. spidskommen
Syltede løg
1 auberginer, i skiver

Til servering
1/2 (lilla) spidskål, fint revet
100 g cherry tomat, i kvarte
50 g oliven
1 spsk. persille, groft hakket

Sådan gør du

Falafelvafler 

  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Fordel aubergineskiverne på bagepladen, sæt den i ovnen og bag dem i 15-20 minutter
  3. Tænd vaffeljernet og lad det blive varmt.
  4. Rør alle ingredienser til vaflerne sammen i en skål.
  5. Bag dejen af 2-3 omgange alt efter, hvor stor dit vaffeljern er.

Hummus

  1. Kom imens alle ingredienser til hummusen i en foodprocessor og blend det jævnt og cremet.
  2. Smag til med salt og peber.
  3. Anret vaflerne på 2 tallerkener og top dem med spidskål, tomater, syltede løg, oliven og hummus.

falafelvafler falafelvafler falafelvafler

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.