Chokoladekage med ganache – Valsemøllen kageblanding

Denne kage egner sig helt perfekt som en medbragt fødselsdags- eller klassens time kage. Man kan også servere chokoladekagen på kaffe- eller dessertbordet, eller sammen med bær og is.

Ta’ børnene med i køkkenet og lad dem pynte kagen med f.eks. glasur, bær, frosting eller kagekrymmel

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 10 - 12 personer

Valsemøllen Chokoladekage
100g mørk chokolade
50g creamy peanutbutter
100ml piskefløde

Fremgangsmåde

Chokoladekage:

  1. Bag chokoladekagen som anført i opskriften eller på pakken
  2. Smelt chokolade og peanutbutter over et varm bad
  3. Opvarm piskefløde under konstant omrøring til det koger
  4. Hæld piskefløden meget langsomt ned i den smeltede chokolade imens der omrøres med en kagespatel.
  5. Tilsæt gerne fløden af flere omgange.
  6. Lad chokolade ganachen køle lidt af i køleskabet inden den hældes over den afkølede chokoladekage.
  7. Pynt f.eks. kagen med peanuts og lad den køle helt af i køleskabet efterfølgende.

Tip:

  1. Hæld piskefløden meget langsomt ned i den smeltede chokolade, imens der røres kraftigt med en kagespatel.
  2. Hæld nogle få dråber fløde af gangen, på den måde undgår du, at chokoladeganachen skiller.
  3. Tilsæt evt. peanutbutter, som der er gjort denne gang, man kan også bruge karamel, kaffe og forskellige frugtsafter.

 

 

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.