Fremgangsmåde
Chokoladekage:
- Bag chokoladekagen som anført i opskriften eller på pakken
- Smelt chokolade og peanutbutter over et varm bad
- Opvarm piskefløde under konstant omrøring til det koger
- Hæld piskefløden meget langsomt ned i den smeltede chokolade imens der omrøres med en kagespatel.
- Tilsæt gerne fløden af flere omgange.
- Lad chokolade ganachen køle lidt af i køleskabet inden den hældes over den afkølede chokoladekage.
- Pynt f.eks. kagen med peanuts og lad den køle helt af i køleskabet efterfølgende.
Tip:
- Hæld piskefløden meget langsomt ned i den smeltede chokolade, imens der røres kraftigt med en kagespatel.
- Hæld nogle få dråber fløde af gangen, på den måde undgår du, at chokoladeganachen skiller.
- Tilsæt evt. peanutbutter, som der er gjort denne gang, man kan også bruge karamel, kaffe og forskellige frugtsafter.
Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard.