Bowle med ris og plantedeller

Vil du gerne have en kødfri dag, kan du lave en lækker bowle med ris og plantedeller.

Denne bowle med ris og plantedeller er en skøn måde at få mere grønt ind i hverdagen. Lavet med kikærter, krydderier og urter giver den et smagfuldt måltid.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 2 personer

Ris
2 dl ris kogte ris

Kikærter og grønt
1 dåse kikæter
2 spsk. olivenolie
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 bundt persille
1 tsk. agavesiup
1 tsk. kommen
1 tsk. sennepspulver
1 tsk. fennikelfrø
1 spsk. Valsemøllen Økologiske Seasamfrø
1 spsk. Valsemøllen Økologiske Hampefrø
Saften fra 1/2 lime

Plantedeller
1 pose Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri Fars, Indisk krydret
3 æg
ca. 2 dl vand eller mælk
Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

Ris

  1. Sæt risene over og kog dem efter pakkens anvisning.

Kikærter og grønt

  1. Hak løg, hvidløg og persille fint. Du kan også bruge en minihakker.
  2. Varm en gryde op og kom olivenolie og hakkede hvidløg, løg og persille i gryden.
  3. Sauter indtil løgene har taget lidt farve og begynder at dufte sødt.
  4. Tilføj krydderierne samt agavesirup.
  5. Åben dåsen med kikærter og hæld både kikærter og væsken fra dåsen i gryden. Sæt låg på og lad det simre 10 minutter.

Plantedeller

  1. Hæld posens indhold i en skål.
  2. Tilsæt 3 æg og ca. 2 dl vand eller mælk
  3. Rør det hele godt sammen, og lad farsen hvile i ca. 5 minutter.
  4. Tilsæt evt. mere væske til du opnår den ønskede konsistens.
  5. Farsen formes med en ske som frikadeller eller i hånden som falafler.
  6. Steg dem i olie på en varm pande, ved middel varme til de er gyldne på begge sider.

Fordel ris og kikærter i 2 skåle og læg dellerne ovenpå. Top med seasam –og hampefrø og limesaft.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.