Bowle med ris og plantedeller

Vil du gerne have en kødfri dag, kan du lave en lækker bowle med ris og plantedeller.

Denne bowle med ris og plantedeller er en skøn måde at få mere grønt ind i hverdagen. Lavet med kikærter, krydderier og urter giver den et smagfuldt måltid.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 2 personer

Ris
2 dl ris kogte ris

Kikærter og grønt
1 dåse kikæter
2 spsk. olivenolie
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 bundt persille
1 tsk. agavesiup
1 tsk. kommen
1 tsk. sennepspulver
1 tsk. fennikelfrø
1 spsk. Valsemøllen Økologiske Seasamfrø
1 spsk. Valsemøllen Økologiske Hampefrø
Saften fra 1/2 lime

Plantedeller
1 pose Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri Fars, Indisk krydret
3 æg
ca. 2 dl vand eller mælk
Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

Ris

  1. Sæt risene over og kog dem efter pakkens anvisning.

Kikærter og grønt

  1. Hak løg, hvidløg og persille fint. Du kan også bruge en minihakker.
  2. Varm en gryde op og kom olivenolie og hakkede hvidløg, løg og persille i gryden.
  3. Sauter indtil løgene har taget lidt farve og begynder at dufte sødt.
  4. Tilføj krydderierne samt agavesirup.
  5. Åben dåsen med kikærter og hæld både kikærter og væsken fra dåsen i gryden. Sæt låg på og lad det simre 10 minutter.

Plantedeller

  1. Hæld posens indhold i en skål.
  2. Tilsæt 3 æg og ca. 2 dl vand eller mælk
  3. Rør det hele godt sammen, og lad farsen hvile i ca. 5 minutter.
  4. Tilsæt evt. mere væske til du opnår den ønskede konsistens.
  5. Farsen formes med en ske som frikadeller eller i hånden som falafler.
  6. Steg dem i olie på en varm pande, ved middel varme til de er gyldne på begge sider.

Fordel ris og kikærter i 2 skåle og læg dellerne ovenpå. Top med seasam –og hampefrø og limesaft.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til rejsesammenligningstjenesten www.Travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som er anbefalet Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.