Bowle med plantedeller, quinoa & granatæble

Salatbowler kommer i mange forskellige variationer. Denne bowle med plantedeller, quinoa og granatæble er ikke bare farverig og smuk at se på, den smager også skønt og mætter godt.

Bowle med plantedeller, quinoa og granatæble er en skøn måde at servere salat på. Du kan nemlig vælge lige præcis de grønsager, som du godt kan lidt. Her er en variation med quinoa, rødkål, gulerødder og en masse andre lækre sager.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Plantedeller 
1 pose Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri fars indisk krydret med karry
50 g Finax Økologiske Solsikkekerner
1 håndfuld mynte
olie til stegning

Salat
2 dl Finax Økologiske Quinoa
¼ rødkål
2 gulerødder
16 cherrytomater
100 g feldsalat
kerner fra 1 granatæble
4 spsk. Finax Økologiske Græskarkerner

Dressing
3 spsk. lys tahin
1 tsk. stødt spidskommen
saft fra 1 citron
1 fed hvidløg, revet
salt
3-4 spsk. vand

Fremgangsmåde

Plantedeller

  1. Hæld posens indhold i en skål.
  2. Tilsæt 3 æg, 2 dl vand eller mælk, solsikkekerner og finthakket mynte.
  3. Rør det hele godt sammen og lad farsen hvile i ca. 5 minutter. Tilsæt evt. mere væske til du opnår den ønskede konsistens.
  4. Form farsen med let fugtige hænder til små kugler, og steg dem i olie på en varm pande, ved middel varme til de er gyldne på begge sider

Salat

  1. Kog quinoa efter anvisningen på pakken og lad den køle lidt af, inden salaten samles.
  2. Snit rødkålen fint – enten på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
  3. Lav lange strimler af gulerødderne med en kartoffelskræller – kom strimlerne i koldt vand indtil salaten skal samles, så holder de sig sprøde.
  4. Halvér tomaterne og skyl feldsalaten grundigt.

Dressing

  1. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag til – hvis dressingen er for tyk, så tilsæt mere vand indtil den har den ønskede konsistens.

Fordel alle ingredienserne i 4 skåle og top med dressing og græskarkerner.

Udvilket af Ditte Ingemann, bachelor i ernæring og sundhed, madskribent og kogebogsforfatter.