Blomkålssuppe med hummusbrød

Hvem elsker ikke en god blomkålssuppe? Vi har toppet den med kanelristede kerner og serverer den med hummusbrød, der giver et varmt touch.

Kolde dage kalder på suppe til aftensmad. Denne cremede blomkålssuppe er lige, hvad du har brug for at varme dig på. Den varme kanel er både i suppe og topping, og giver retten en god varme. Vi har lavet mættende boller af Valsemøllen Økologisk Hummus, der er fri for gluten, men fyldt med mættende ingredienser og friske krydderurter. Server suppen for familien, og skab smil på en måske ellers kold og grå dag.

Se opskrift
blomkålssuppe

Køkkentid
20 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Suppe
1 blomkål, i mindre buketter
1 løg
1 æble, skrællet og i tern
1 tsk. timian
1 tsk. kanel
1 citron, fint revet skal heraf
8 dl grøntsagsbouillon
2 dl kokosmælk
salt og peber

Kanelristede kerner
1 dl Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
1 dl Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
1 tsk. kokosolie
2 tsk. ahornsirup
1 tsk. kanel
1 tsk. flagesalt

Hummusbrød
2,5 dl sød kartoffelmos
2 dl havremel
1 dl majsgryn
1 dl Valsemøllen Green life Øko Hummus pulver
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 spsk. citronsaft
1 tsk. flagesalt
1 dl vand
1 spsk. frisk timian, fint hakket
2 spsk. frisk persille, fint hakket
2 spsk. Valsemøllen Økologiske Hampefrø til drys

Sådan gør du

Hummusbrød 

  1. Tænd ovnen på 220°C (varmluft 200°C) og kom 6 papir muffins forme i en metal muffins form.
  2. Rør alle ingredienser til hummusbrødene sammen i en skål, fordel dejen i de 6 forme og sæt den i ovnen.
  3. Bag hummusbrødene i 25 minutter og lad dem afkøle i 10 minutter, inden du tager dem ud af formen.

Blomkålssuppe

  1. Skær blomkål ud i små buketter og hak løget.
  2. Varm en gryde op til medium varme, tilsæt lidt olie og steg løg, blomkål, æbletern, kanel, timian og salvie heri i 4-5 minutter.
  3. Tilsæt bouillon, bring det i kog og lad det herefter simre i 20 minutter.
  4. Tilsæt kokosmælk og blend suppen helt jævnt og cremet.
  5. Tilsæt citronskal og smag til med salt og peber.

I øvrigt 

  1. Rist kernerne på en pande i lidt olie i et par minutter.
  2. Tilsæt kanel og sirup, vend det rundt og lad det riste på panden et par minutter.

Anret suppe i portionsskåle, drys med kanelristede kerner og server hummusbrødene til. Velbekomme.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.