Blomkålssuppe med hummusbrød

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Suppe
1 blomkål, i mindre buketter
1 løg
1 æble, skrællet og i tern
1 tsk. timian
1 tsk. kanel
1 citron, fint revet skal heraf
8 dl grøntsagsbouillon
2 dl kokosmælk
salt og peber

Kanelristede kerner
1 dl Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
1 dl Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
1 tsk. kokosolie
2 tsk. ahornsirup
1 tsk. kanel
1 tsk. flagesalt

Hummusbrød
2,5 dl sød kartoffelmos
2 dl havremel
1 dl majsgryn
1 dl Valsemøllen Green life Øko Hummus pulver
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 spsk. citronsaft
1 tsk. flagesalt
1 dl vand
1 spsk. frisk timian, fint hakket
2 spsk. frisk persille, fint hakket
2 spsk. Valsemøllen Økologiske Hampefrø til drys

Fremgangsmåde

Hummusbrød 

  1. Tænd ovnen på 220°C (varmluft 200°C) og kom 6 papir muffins forme i en metal muffins form.
  2. Rør alle ingredienser til hummusbrødene sammen i en skål, fordel dejen i de 6 forme og sæt den i ovnen.
  3. Bag hummusbrødene i 25 minutter og lad dem afkøle i 10 minutter, inden du tager dem ud af formen.

Blomkålssuppe

  1. Skær blomkål ud i små buketter og hak løget.
  2. Varm en gryde op til medium varme, tilsæt lidt olie og steg løg, blomkål, æbletern, kanel, timian og salvie heri i 4-5 minutter.
  3. Tilsæt bouillon, bring det i kog og lad det herefter simre i 20 minutter.
  4. Tilsæt kokosmælk og blend suppen helt jævnt og cremet.
  5. Tilsæt citronskal og smag til med salt og peber.

I øvrigt 

  1. Rist kernerne på en pande i lidt olie i et par minutter.
  2. Tilsæt kanel og sirup, vend det rundt og lad det riste på panden et par minutter.

Anret suppe i portionsskåle, drys med kanelristede kerner og server hummusbrødene til. Velbekomme.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.