Blomkålssuppe med hummusbrød

Hvem elsker ikke en god blomkålssuppe? Vi har toppet den med kanelristede kerner og serverer den med hummusbrød, der giver et varmt touch.

Kolde dage kalder på suppe til aftensmad. Denne cremede blomkålssuppe er lige, hvad du har brug for at varme dig på. Den varme kanel er både i suppe og topping, og giver retten en god varme. Server suppen for familien, og skab smil på en måske ellers kold og grå dag.

Se opskrift
blomkålssuppe

Køkkentid
20 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Suppe
1 blomkål, i mindre buketter
1 løg
1 æble, skrællet og i tern
1 tsk. timian
1 tsk. kanel
1 citron, fint revet skal heraf
8 dl grøntsagsbouillon
2 dl kokosmælk
salt og peber

Kanelristede kerner
1 dl Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
1 dl Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
1 tsk. kokosolie
2 tsk. ahornsirup
1 tsk. kanel
1 tsk. flagesalt

Sådan gør du

Blomkålssuppe

  1. Skær blomkål ud i små buketter og hak løget.
  2. Varm en gryde op til medium varme, tilsæt lidt olie og steg løg, blomkål, æbletern, kanel, timian og salvie heri i 4-5 minutter.
  3. Tilsæt bouillon, bring det i kog og lad det herefter simre i 20 minutter.
  4. Tilsæt kokosmælk og blend suppen helt jævnt og cremet.
  5. Tilsæt citronskal og smag til med salt og peber.

I øvrigt 

  1. Rist kernerne på en pande i lidt olie i et par minutter.
  2. Tilsæt kanel og sirup, vend det rundt og lad det riste på panden et par minutter.

Anret suppe i portionsskåle, drys med kanelristede kerner og server med brød til. Velbekomme.