Blødende hjerter eller chokoladefondant

Dessert er i manges øjne den vigtigste del af en middag, og chokoladefondant, eller blødende hjerter som det også kaldes, er desserten over alle desserter, hvis man ikke kan få nok chokolade.

Sprød på overfladen og blød i midten – sådan skal en chokoladefondant være. Denne lækre intense chokoladedessert er alle chokoladeelskeres drøm. Bagt med Kage Hvedemel som er perfekt til kager, der skal bages med bagepulver. Du kan læse mere, om hvorfor Kage Hvedemel er det perfekte mel til at bage kager med her.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 10 stk.
  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 100 g sukker
  • 80 g Valsemøllen Kage hvedemel
  • 200 g pasteuriseret æggeblommer
  • 100 g pasteuriseret æggehvider
  • Olie til at smøre formene med

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Hak chokolade og smelt den sammen med smør og sukker i en skål over vandbad.
  2. Sigt mel ned i chokoladeblandingen og rør godt.
  3. Tilsæt herefter æggeblommer og æggehvider og rør godt.
  4. Smør forme med olie eller smør.
  5. Fordel dejen i formene, skal fyldes 3/4 op.
  6. Opbevar dem tildækket i køleskabet, indtil de skal bages – det skal først bages lige inden servering.
  7. Bag eventuelt en smagsprøve for at ramme den præcise bagetid.
  8. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 180°C (Varmluft 200 °C) i ca. 8-10 minutter. Det er vigtig at kagernes midte er ubagt.
  9. Afkøl kagerne i et par minutter.
  10. Anrettes i formene eller tages ud og anrettes på en tallerken.
  11. Drys evt. med flormelis på toppen og server med råsyltede bær og vanilje is.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.