Bamseboller med chokolade

Bamseboller med chokolade kan begejstre små som store, og disse helt bløde boller kan serveres som de er eller smurt med smør. Når man bager boller med chokoladeknapper er det en god ide at bruge chokoladechips eller knapper, der er til bagværk, da de ikke flyder ud som andet chokolade.

Maria Vestergaard har bagt bløde bamseboller med chokoladeknapper og hele familien er vilde med det. Serveret med varm kakao med skumfiduser, så er efterårshyggen i hus. De er bagt på Finax øko stenformalet hvedemel, der giver bollerne lidt mere struktur end alm. hvedemel.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t. & 25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bamseboller med chokolade: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 14 - 18 boller

2 dl. sødmælk
25 g gær
1 spsk. sukker
1½ tsk. salt
125 g blødt smør
1 æg
450 g Finax økologisk stenformalet hvedemel
75 g chokolade (gerne chocolate chips eller bagechokolade, der ikke flyder ud under bagning)

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt sukker og salt og opløs det ligeledes deri.
  3. Tilsæt smør og æg og bland det godt rundt i mælken.
  4. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem i 5-10 minutter.
  5. Tilsæt chokolade til dejen og vend det rundt.
  6. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter
  7. Form bollerne og lad dem hæve lunt og tildækket i yderligere 30 minutter.
  8. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 200°C (varmluft 180°C) i 8-10 minutter.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard.