Bamseboller med chokolade

Bamseboller med chokolade kan begejstre små som store, og disse helt bløde boller kan serveres som de er eller smurt med smør. Når man bager boller med chokoladeknapper er det en god ide at bruge chokoladechips eller knapper, der er til bagværk, da de ikke flyder ud som andet chokolade.

Maria Vestergaard har bagt bløde bamseboller med chokoladeknapper og hele familien er vilde med det. Serveret med varm kakao med skumfiduser, så er efterårshyggen i hus. De er bagt på Valsemøllen øko stenformalet hvedemel, der giver bollerne lidt mere struktur end alm. hvedemel.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t. & 25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bamseboller med chokolade: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 14 - 18 boller

2 dl. sødmælk
25 g gær
1 spsk. sukker
1½ tsk. salt
125 g blødt smør
1 æg
450 g Valsemøllen økologisk stenformalet hvedemel
75 g chokolade (gerne chocolate chips eller bagechokolade, der ikke flyder ud under bagning)

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt sukker og salt og opløs det ligeledes deri.
  3. Tilsæt smør og æg og bland det godt rundt i mælken.
  4. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem i 5-10 minutter.
  5. Tilsæt chokolade til dejen og vend det rundt.
  6. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter
  7. Form bollerne og lad dem hæve lunt og tildækket i yderligere 30 minutter.
  8. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 200°C (varmluft 180°C) i 8-10 minutter.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.