5-kornsrugbrød på grill

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
5 t. 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 stk.

300 g Valsemøllen Økologisk 5-kornsblanding
3 dl. kogende vand til iblødsætning
800 g Valsemøllen Rugmel
100 g Valsemøllen Grahamsmel
300 g Valsemøllen Hvedemel
40 g. salt
9 dl. økologisk kærnemælk
2 spsk. sirup
50 g gær

Sådan gør du

  1. 3 dl. kogende vand hældes over 5-kornsblandingen i en stor køkkenskål. Blandingen skal derefter trække 1 time
  2. Efter 1 time hældes kærnemælken i blandingen direkte fra køleskabet
  3. Gær tilsættes og røres ud i blandingen
  4. Øvrige ingredienser, undtagen rugmel, tilsættes og blandingen røres sammen
  5. Tilsæt rugmelet lidt ad gangen
  6. Ælt dejen godt i køkkenskålen med hånden eller evt. med køkkenmaskine
  7. Fordel derefter dejen i 2 smurte bageforme (1,5 L). Brug evt. en fugtet engangshandske til at øse dejen over i formen med. Glat herefter dejen jævn med hånden
  8. Prik dejen godt med en gaffel – gerne helt i bund af formen
  9. Pensel dejen med vand og kom evt. kerner eller frø på toppen som pynt.
  10. Tildæk formene med et fugtigt viskestykke og stil dem til hævning et lunt sted i 3 timer
  11. Bag brødene på den gennemvarme bagesten ved 180ºC i ca. 70 min.
  12. Straks brødene kommer ud af grillen, lægges de i en plasticpose for at holde på fugtigheden