Majbøllegård leverer korn til specialmel – dyrket, høstet og malet i Danmark med respekt for naturen.

Korn er et naturprodukt, der er underlagt naturens luner. Derfor varierer kvaliteten af det danske korn fra år til år. For at sikre det bedste korn til Valsemøllen mel, arbejder vi med udvalgte landmænd og deres afgrøder. Hvert år udvælger vi, hvilke landmænd der skal levere korn til Valsemøllen. Ved hele tiden at samarbejde med de bedste sikrer vi, at vi har afgrøder nok, og at Valsemøllen mel altid har den rigtige kvalitet.

Østlolland gemmer på en perlerække af fantastiske råvarer. Her ligger Majbøllegård, hvor Jan Skaaning de seneste 34 år har dyrket korn med respekt for både natur og mennesker. På Majbøllegård dyrkes en lang række gamle kornsorter primært fra Norden, som f.eks. spelt, ølandshvede, emmer og svedjerug. Under dyrkning og høst er der fokus på ansvarlighed. F.eks. lever maskinparken op til EU’s nyeste, strenge miljøkrav med reduceret CO2– og partikeludledning og lavere brændstofforbrug. Samtidig dyrkes alt korn uden brug af stråforkorter og nedvisningsmidler under Valsemøllens NaturAks ® koncept. Kornet fra Majbøllegård males på Valsemøllens lokale møllerier, og vores fokus på de gamle kornsorter betyder, at du kan nyde velsmagende brød bagt af dansk specialmel. De strenge kvalitetskrav giver et mindre udbytte og kræver væsentligt mere håndtering. Til gengæld giver korn fra Majbøllegård en ekstra god smag i munden.

Specialmel til dig fra Majbøllegårds kornmarker

Spelt

Spelt er en urgammel kornsort, der er opstået for ca. 9000 år siden gennem en krydsning af græssorten gedøje og korntypen enkorn. Kernen er beskyttet af en tyk skal og behøver derfor ikke at blive sprøjtet med pesticider. Spelt er en nøjsom korntype, der kun behøver meget lidt gødning. Spelt giver brødet et flot gylden farve og en dyb og fyldig smag.

Ølandshvede

Ølandshvede er en gammel nordisk kornsort, der lægger sig mellem vårhvede og spelt. Ølandshvede er fantastisk til brødbagning og giver et mørkere brød med en let sødmefyldt smag. Den er meget velegnet til at blande med andre meltyper.