Mel malet af dansk korn er ikke en selvfølgelighed. Det er først og fremmest godt landmandskab

Korn er et naturprodukt, der er underlagt naturens luner. Derfor varierer kvaliteten af det danske korn fra år til år. For at sikre det bedste korn til vores mel, arbejder vi med udvalgte landmænd og deres afgrøder. Hvert år udvælger vi, hvilke landmænd der skal levere korn til Valsemøllen. Ved hele tiden at samarbejde med de allerbedste danske landmænd sikrer vi, at vi har korn nok, og at melet i sidste ende altid har den rigtige kvalitet at bage med.

Mød en af de landmænd, som vi har samarbejdet med igennem mange år.

Spelt fra Majbøllegård

Østlolland gemmer på en perlerække af fantastiske råvarer. Her ligger Majbøllegård, hvor Jan Skaaning de seneste 34 år har dyrket korn med respekt for både natur og mennesker. På Majbøllegård dyrkes en lang række gamle kornsorter primært fra Norden, som f.eks. spelt, ølandshvede, emmer og svedjerug.

Under både dyrkning og høst har Jan Skaaning fokus på ansvarlighed. F.eks. lever maskinparken op til EU’s nyeste, strenge miljøkrav med reduceret CO2– og partikeludledning og lavere brændstofforbrug. Samtidig dyrkes alt korn også her uden brug af stråforkorter og nedvisningsmidler under Valsemøllens NaturAks ® koncept.

Én af de kornsorter, som Jan Skaaning leverer fast til Valsemøllen er spelt – en urgammel kornsort, der er opstået for ca. 9.000 år siden gennem en krydsning af to græssorter. Kernen er beskyttet af en tyk skal og behøver derfor ikke at blive sprøjtet med pesticider. Spelt er en nøjsom korntype, der kun behøver meget lidt gødning. Spelt giver brødet et flot gylden farve og en dyb og fyldig smag.