Mel malet af dansk korn er ikke en selvfølgelighed. Det er først og fremmest godt landmandskab

Korn er et naturprodukt, der er underlagt naturens luner. Derfor varierer kvaliteten af det danske korn fra år til år. For at sikre det bedste korn til vores mel, arbejder vi med udvalgte landmænd og deres afgrøder. Hvert år udvælger vi, hvilke landmænd der skal levere korn til Valsemøllen. Ved hele tiden at samarbejde med de allerbedste danske landmænd sikrer vi, at vi har korn nok, og at melet i sidste ende altid har den rigtige kvalitet at bage med.

Mød to af de landmænd, som vi har samarbejdet med igennem mange, mange år.

Hvede fra Lævang

Det kræver stor faglighed og masser af dedikation at dyrke dansk korn, der skal bruges til at bage med. Én af dem, der sætter en ære i at gøre den ekstra indsats, er Finn Jakobsen fra landbruget Lævang på Stevns.

Her har han dyrket hvede til brug i bagværk i næsten ti år med omtanke og respekt for naturen, som kornet kommer fra. For noget af det allervigtigste for at dyrke korn er noget så ustyrligt som vind og vejr. En sommer med både regn og sol er den perfekte sommer i en landmands øjne. Her vokser og modner kornet godt, så det i sidste ende kan blive til bagestærkt mel til bageglade danskere.

På Lævang dyrker Finn Jakobsen kornet som en del af Valsemøllens NaturAks ® koncept, hvilket betyder, at der hverken må bruges stråforkorter eller nedvisningsmidler (fx round-up) til at dyrke kornet med. De strenge kvalitetskrav giver et mindre udbytte og kræver væsentligt mere håndtering. Til gengæld giver korn fra Lævang og andre danske gårde en ekstra god smag i munden.

 

Spelt fra Majbøllegårds kornmarker

Østlolland gemmer på en perlerække af fantastiske råvarer. Her ligger Majbøllegård, hvor Jan Skaaning de seneste 34 år har dyrket korn med respekt for både natur og mennesker. På Majbøllegård dyrkes en lang række gamle kornsorter primært fra Norden, som f.eks. spelt, ølandshvede, emmer og svedjerug.

Under både dyrkning og høst har Jan Skaaning fokus på ansvarlighed. F.eks. lever maskinparken op til EU’s nyeste, strenge miljøkrav med reduceret CO2– og partikeludledning og lavere brændstofforbrug. Samtidig dyrkes alt korn også her uden brug af stråforkorter og nedvisningsmidler under Valsemøllens NaturAks ® koncept.

Én af de kornsorter, som Jan Skaaning leverer fast til Valsemøllen er spelt – en urgammel kornsort, der er opstået for ca. 9.000 år siden gennem en krydsning af to græssorter. Kernen er beskyttet af en tyk skal og behøver derfor ikke at blive sprøjtet med pesticider. Spelt er en nøjsom korntype, der kun behøver meget lidt gødning. Spelt giver brødet et flot gylden farve og en dyb og fyldig smag.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.