Majbøllegård leverer korn til specialmel – dyrket, høstet og malet i Danmark med respekt for naturen.

Korn er et naturprodukt, der er underlagt naturens luner. Derfor varierer kvaliteten af det danske korn fra år til år. For at sikre det bedste korn til Valsemøllen mel, arbejder vi med udvalgte landmænd og deres afgrøder. Hvert år udvælger vi, hvilke landmænd der skal levere korn til Valsemøllen. Ved hele tiden at samarbejde med de bedste sikrer vi, at vi har afgrøder nok, og at Valsemøllen mel altid har den rigtige kvalitet.

Østlolland gemmer på en perlerække af fantastiske råvarer. Her ligger Majbøllegård, hvor Jan Skaaning de seneste 34 år har dyrket korn med respekt for både natur og mennesker. På Majbøllegård dyrkes en lang række gamle kornsorter primært fra Norden, som f.eks. spelt, ølandshvede, emmer og svedjerug. Under dyrkning og høst er der fokus på ansvarlighed. F.eks. lever maskinparken op til EU’s nyeste, strenge miljøkrav med reduceret CO2– og partikeludledning og lavere brændstofforbrug. Samtidig dyrkes alt korn uden brug af stråforkorter og nedvisningsmidler under Valsemøllens NaturAks ® koncept. Kornet fra Majbøllegård males på Valsemøllens lokale møllerier, og vores fokus på de gamle kornsorter betyder, at du kan nyde velsmagende brød bagt af dansk specialmel. De strenge kvalitetskrav giver et mindre udbytte og kræver væsentligt mere håndtering. Til gengæld giver korn fra Majbøllegård en ekstra god smag i munden.

Specialmel til dig fra Majbøllegårds kornmarker

Spelt

Spelt er en urgammel kornsort, der er opstået for ca. 9000 år siden gennem en krydsning af græssorten gedøje og korntypen enkorn. Kernen er beskyttet af en tyk skal og behøver derfor ikke at blive sprøjtet med pesticider. Spelt er en nøjsom korntype, der kun behøver meget lidt gødning. Spelt giver brødet et flot gylden farve og en dyb og fyldig smag.

Ølandshvede

Ølandshvede er en gammel nordisk kornsort, der lægger sig mellem vårhvede og spelt. Ølandshvede er fantastisk til brødbagning og giver et mørkere brød med en let sødmefyldt smag. Den er meget velegnet til at blande med andre meltyper.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til rejsesammenligningstjenesten www.Travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som er anbefalet Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.