Dansk mel til dig – dyrket, høstet og malet i Danmark med omtanke for vores omgivelser

Dansk mel – dyrket, høstet og malet i Danmark – er din garanti for et kvalitetsprodukt med kort vej fra mark over mølle til dig. Dét at dyrke og male korn til mel er et traditionsrigt og ret kompliceret håndværk med mange trin, før melet står klar til hyggelige bagestunder i dit køkken.

Kornet sås og dyrkes på danske marker

I efteråret og foråret sås kornet på de danske marker. Det kræver stor faglighed – og masser af dedikation – at dyrke dansk korn, så derfor arbejder vi altid tæt sammen med de dygtigste landmænd. Sammen sikrer vi, at kornet bliver dyrket med omtanke for mennesker og miljø – uden brug af stråforkorter og nedvisningsmidler.

For at sikre den højeste kvalitet samarbejder Valsemøllen med en række udvalgte landmænd, der garanterer, at kornet er dyrket og høstet på en måde, der lever op til vores kvalitetskrav. Dvs. uden stråforkorter og kontrolleret for nedvisningsmidler i samarbejde med natur, vind og vejr.

Høsten går ind

Korn er et naturprodukt, der er underlagt naturens luner. Der skal sol og regn til på de helt rigtige tidspunkter, for at kornet kan få den rette kvalitet til at blive til en bagestærk mel. Når solen har modnet kornet, og sommeren går på hæld, skal høsten i hus.

Fra mark til mølle

Valsemøllen har altid hørt hjemme i Danmark, så når kornet er høstet, er der kort vej fra mark til vores møller i Esbjerg og Køge.

Kornet males på møllen

At male korn er et traditionsrigt og kompliceret håndværk. Vores møllere gør sig umage hver dag, så vi kan garantere dig ordentlige, spændende produkter i et bredt udvalg. Når kornet ankommer til vores mølle direkte fra landmanden, tester vi det igen. Og igen. Og igen. Det gør vi for at sikre, at kornet har den kvalitet, vi mener, det skal have. Af samme grund bliver kornet renset, malet og sigtet igennem flere processer.

Med de forskellige formalingsgrader får vi alt fra den helt fine Tipo 00 til groft fuldkornsmel. Teknikken har vi via teknologi og opfindsomhed forfinet igennem årene, altid med øje for grundprincipperne og det gode håndværk, der danner basis for godt mel.

Pakkeriet

Når melet er klar, pakker vi det og sender det ud i butikkerne til dig. Vidste du, at vi også leverer dansk mel direkte til masser af håndværksbagere, restauranter og kantiner?

Større bageglæde til dig

Se efter det danske flag, næste gang du ser efter Valsemøllen – det er din garanti for, at du bager med dansk mel af høj kvalitet og med øje for det gode håndværk. Det mener vi, er kernen til større bageglæde og masser af god smag. God bagelyst.

 

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.