NYHED: Finax Økologiske Glutenfri Havregryn

01. februar - 2018

Sætter skub på fuldkornene i en glutenfri kost

Havregryn findes i de fleste danske hjem, for til brødet, grøden og de klassiske havregryn med mælk på om morgenen er havregryn selvskrevne. Hvis kosten samtidig er glutenfri, er havregryn en god kilde til fuldkorn, som det ellers kan være svært at få nok af. Derfor lancerer Finax nu en ny glutenfri og økologisk havregryn, der gør en glutenfri hverdag en tand nemmere.

Selvom havregryn ikke naturligt indeholder gluten, skal du stadig vælge glutenfri havregryn, hvis du eller en af dine nærmeste lever glutenfrit. Markerne med havre kan nemt kontamineres med andre kornsorter fra de nærliggende marker. Derfor skal der en særlig årvågenhed og certificering til at sikre, at havren er glutenfri, og det er den, der ligger til grund for, at havregryn kan kaldes glutenfrie. Og for at sikre, at de forbliver dette, er de nye glutenfrie havregryn samtidig pakket i en tætsluttende plastikpose og ikke i en klassisk papirpose til mel – således at de ikke bliver kontamineret af andre kornsorter, når de står i butikken eller derhjemme.

100% Fuldkorn

Især med en glutenfri livsstil kan det være svært at få nok fuldkorn og fibre, og her kan havregryn med 100% fuldkorn være en god ide. Havregrynene, der tilmed er økologiske, er produceret i Danmark og har den helt rigtige milde nøddeagtige smag, som finvalsede havregryn skal have.

glutenfri havregryn

glutenfri havregryn