NYHED til dig, der elsker at bage

14. februar - 2017

Dansk Mel – ny serie

Hos Finax har vi lavet en hel serie af dansk kvalitetsmel og kerner. Den er udelukkende baseret på dansk korn, som er dyrket, høstet og malet i Danmark.

Gennemtestet dansk kvalitet

Som gammel landbrugsnation har vi i Danmark tradition for høj kvalitet og stor ekspertise, når det gælder korn og mel. Derfor er Finax melserie 100% dansk. Alle landmænd, som leverer korn til Finax, dyrker deres marker uden brug af stråforkorter og nedvisningsmidler. Derved viser de naturen omsorg og ansvarlighed, som både den og du har krav på.

For altid at sikre den bedste kvalitet, udvælger vi nøje vores leverandører alt efter år og høst. Fra dyrkning til høst kontrolleres kornet også når melet males. Derfor kan du være sikker på, at kvaliteten er gennemtestet, før du bruger den.

NYHED dansk Ølandshvedemel fra Finax

Ølandshvede er en gammel nordisk kornsort med en fantastisk karakteristisk smag. Nu tilføjer Finax det eftertragtede ølandshvedemel til serien af 100% dansk mel til bagefans og brødgourmander.

Smagfuldt og saftigt resultat

Ølandshvede fra Finax er en halvsigtet hvedemelstype. Det betyder, at kun de groveste skaldele og kim er sigtet fra, så melet får en groft sigtet kvalitet. Ølandshvede er af gammel nordisk oprindelse. Det er blevet en efterspurgt meltype til bagning på grund af sin karakteristiske sødmefulde smag og mørke nuance.

Melet indeholder 12% protein og har en god glutenkvalitet, som bidrager til et saftigt resultat. Når du bager med ølandshvede, bliver resultatet endnu mere rigt og velsmagende, hvis du lader dejen få tid til at hæve. Prøv for eksempel opskriften på Ølandsboller.

Oplev serien af dansk mel

Vi ved, hvad der giver hverdagen smag, og derfor udvider vi løbende serien af dansk mel til dig, der elsker at blive inspireret til nye bageoplevelser. I serien finder du lige nu Ølandshvede, Hvid hvede, Fuldkornsspeltmel, Sigtet speltmel, Hvedemel, Groft rugmel, Sigtemel, Fuldkorns hvedemel, Grahamsmel, Hvedeklid samt Knækkede hvedekerner og Skårne rugkerner.

Få meget mere bageglæde og inspiration her