Undgå madspild med gode opskrifter
Det er altid en træls ting at smide mad ud. Du har sikkert haft de bedste intentioner om at få brugt de sidste par skiver rugbrød, æblerne fra frugtskålen, resterne af din havregrød eller franskbrødet fra i går. Men hvordan bruger man sådanne rester i en fornuftig og smagfuld ret? Det handler om at kende de rigtige opskrifter og ideer. På den måde kan du undgå rigtig meget spild af mad i dit køkken. Her på siden har vi samlet flere gode opskrifter, som du kan bruge til at bage, piske og stege dig til endnu bedre udnyttelse af de råvarer, du allerede har i (køle)skabet.
Hvad er madspild?
Hver gang du smider mad ud, som kunne være brugt for en dag eller to siden, så er det madspild. Det er det, også selvom tomaten eller bananen er dårlig netop i dag. De kunne være blevet spist eller brugt i en ret for få dage inden. For de fleste handler det om ting som brød, grøntsager eller mejerivarer, som typisk har en kort levetid. Det kan være svært at stop spild af mad, men det er vigtigt at gøre. Det sætter både et godt eksempel for dine børn, du sparer penge, ved ikke hele tiden at købe nye varer, og samfundet fungerer bedre, da der ikke skal overproduceres varer til blot at blive smidt ud igen.