Focaccia med bageklar surdej

Med få gode ingredienser og lidt tålmodighed får du en saftig og boblende focaccia med surdej med gylden skorpe og masser af karakter. På dag 1 aktiverer du Valsemøllen Bageklar Surdej og forbereder en enkel dej, og på andendagen formes og bages din surdejsfocaccia. Top med olivenolie og salt, og så er focacciaen klar til at blive serveret.

Focaccia med surdej egner sig godt som sandwichbrød eller som mættende tilbehør til tapasbordet eller anden aftensmad.

Køkkentid
30 min.

Ventetid
12 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Focaccia med bageklar surdej: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 focaccia

Aktivering af Bageklar Surdej*
50 g Valsemøllen Bageklar Surdej
50 g lunkent vand  (30°C)

Dej
400 g koldt vand
500 g Valsemøllen Tipo 00
50 g aktiv bageklar surdej*
12 g salt
3-4 tsk. olivenolie
Flagesalt til at drysse

Sådan gør du

Dag 1: Forbered dejen

  1. Kom vand og mel i en skål, og rør det sammen, til der ikke er mere tørt mel.
  2. Lad dejen hvile i 30–60 minutter – det gør den nemmere at ælte og arbejde med. Det kaldes også autolyse.
  3. Aktivér surdejen: Rør 50 g Valsemøllen Bageklar Surdejspulver sammen med 50 g lunkent vand (30 °C) i et rent glas med plads til, at surdejen kan hæve – fx et sylteglas – og dæk til. Lad den stå ved stuetemperatur i 15–30 minutter, til surdejen viser bobler og er vokset med ca. en tredjedel. Sæt evt. en elastik om glasset som markør – så kan du nemt følge med i, hvor meget den vokser. Når surdejen bobler tydeligt og er vokset, er den aktiv og klar til bagning.
  4. Tilsæt aktiv surdej og salt. Ælt dejen på røremaskine i ca. 8–10 minutter, til den er glat og slipper skålens kanter. Du kan også ælte i hånden – brug gerne stræk-og-fold.
  5. Smør en bradepande eller bageform godt med olivenolie, og hæld dejen direkte i.
  6. Dæk til, og lad dejen stå ved stuetemperatur i 1- 2 timer, til der kan ses små luftbobler og aktivitet i overfladen.
  7. Sæt formen i køleskabet natten over (eller min. 8 timer).

Dag 2: Bag focacciaen

  1. Tænd ovnen på 250 °C varmluft, og lad den varme godt op.
  2. Tag formen ud af køleskabet. Brug fingrene til at trykke dejen ud i formen og lave de klassiske fordybninger.
  3. Dryp med olivenolie og drys med flagesalt – evt. også rosmarin, oliven eller cherrytomater.
  4. Bag i 20–25 minutter til focacciaen er gylden og sprød i kanterne.
  5. Afkøl let på en rist og nyd det nybagte brød.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.