Forbrugernes vaner er under forandring, og der er nu mere fokus på kvalitet, smag og ikke mindst naturlige ingredienser end nogensinde før. Vi stiller derfor store krav til dyrkningen og kvaliteten af det korn, som kommer gennem Valsemøllen. Både det udenlandske, det danske, det økologiske og korn fra vores eget koncept NaturAks - uden stråforkorter

Når kornet ankommer til møllen - ofte direkte fra landmanden - tester vi det igen. Og igen. Og igen. Det gør vi for at sikre, at kornet har den kvalitet, vi mener, det skal have. Af samme grund bliver kornet renset, malet og sigtet igennem flere processer. Med de forskellige formalingsgrader bevarer man de unikke egenskaber, som kornet har. Det er et godt gammeldags håndværk, Valsemøllen udfører. Teknikken har vi via teknologi og opfindsomhed forfinet igennem årene, men altid med øje for grundprincipperne, der danner basis for det gode mel.

 

  

Det største udvalg af dansk mel

Efterspørgslen på danske produkter har aldrig været større, den gode smag og høje kvalitet er førsteprioritet hos flere og flere forbrugere. Hos Valsemøllen har vi også fokus på de danske råvarer. I samarbejde med udvalgte landmænd landet over har vi dyrket, udvalgt og malet dansk kvalitetskorn, så du nu kan få godt dansk mel i dit bagværk hos bageren. Dansk mel er en del af NaturAks® konceptet, hvor kornet bliver dyrket, høstet og malet ud fra høje krav til landmandens omgang med miljø og kvaliteten af det endelig resultat.

Vi har et stort udvalg af ikke bare de klassiske meltyper - hvedemel og rugmel - men også de gamle danske melsorter øland, emmer og svedjerug.

Spelt og ølandshvede fra Majbøllegaard

På Østlolland, hvor Guldborgsund skiller Lolland og Falster, er jorden frugtbar og klimaet mildt. Man kan næsten kalde området for Danmarks spisekammer, for det gemmer på en perlerække af fantastiske råvarer. Her ligger Majbøllegård, hvor Jan Skaaning de seneste 36 år har dyrket korn med respekt for både natur og mennesker. På Majbøllegård dyrkes en lang række gamle kornsorter primært fra Norden, som f.eks. spelt og ølandshvede.  

Alt korn dyrkes uden brug af stråforkorter og nedvisningsmidler under Valsemøllens NaturAks® koncept. Kornet fra Majbøllegård males på Valsemøllens lokale møllerier, så du kan nyde velsmagende brød bagt af dansk specialmel.