Sådan gør du
Dag 1
- Kom vand og mel i en skål, rør det sammen og lad det stå og trække i minimum 45 minutter. Herved sker en autolyse, som gør dejen meget nemmere at ælte.
- Tilsæt surdej og salt og ælt dejen til den er glat, samlet og slipper skålens kanter.
- Kom dejen i en skål smurt med lidt olie.
- Læg låg på og lad dejen hæve ved stuetemperatur i fire timer inden, at dejen kommes på køl til dagen efter.
Dag 2
- Tænd ovnen på højeste temperatur med et bagestål eller bagesten i.
- Vend dejen ud på et godt meldrysset bord og del den i tre portioner. Form hver portion let til en kugle.
- Dæk med en plastikpose og lad dejen hvile i 30 minutter.
- Form hver dejportion til en pizzabund, kom dit yndslingsfyld på og bag pizzaerne i 5-7 minutter til godt gyldne i kanten.
- Server og nyd.
Et godt tip: Bag din surdejspizza på en bagesten eller et bagestål for at få det bedste resultat. Du kan få mere viden på vores bageskole lige her
Ideer til fyld på pizza
Den klassiske
- Nº1 PEPPERONI: Mozzarella, chorizo el. pepperoni, løg og rød peber. Pyntes med chili og friske krydderurter.
- Nº 2 PROSCIUTTO: Tomatsauce, revet ost, 2-3 skiver god skinke. Pyntes med parmesanflager, evt. frisk rucola, oliven og champignon.
- Nº 3 KARTOFFELPIZZA: Tomatsauce, revet ost, tynde skiver af kartoffel penslet med olie (og evt. små kugler af krydret hakket oksekød). Pyntes med friske krydderurter og oliven.
Den nymoderne
- Nº 4 SALAMEPICANTE: Tomatsauce (evt. på sanmarzano), fior de latte (eller anden mozzarella), salamepicante og grøn chili (evt. hot honey).
- Nº 5 SALSICCIA: Tomatsauce (evt. på sanmarzano), fior de latte (eller anden mozzarella), chorizo, salsiccia og svampe.
- Nº 6 PANCHETTA: Fior di latte (eller anden mozzarella), kartoffel, panchetta og rosmarin, toppet med en god olie.
- Nº 7 BURRATA: Gul passata og burrata. Efter bagning toppet med peber, olivenolie og citronmelisse.
- Nº 8 FORÅRSLØG: Blendede tomater, cheddarost og skiver af hvidløgspølse. Toppes med forårsløg.
- Nº 9 SWEET POTATOS: Creme fraiche (smøres på pizzabunden), cheddarost og tynde skiver af søde kartofler. Kværn peber og salt på til sidst.
- Nº 10 ARTISKOK: Tomatsauce (evt. på sanmarzano), revet ost, skiver af friske tomater, artiskokhjerter og grønne oliven. Pyntes med basilikumblade.
- Nº 11 GRÆSKÆR OG RISTEDE SVAMPE: Rist svampene på en pande med smør. Smør græskarsauce på bunden, kom mozzarella, græskarstrimler og ristede svampe på pizzaen.
- Nº 12 AUBERGINE: Pesto, mozzarella, aubergine og oksespegepølse.