Sprøde kammerjunkere med citron og kardemomme

Sprøde, hjemmelavede kammerjunkere med smag af citron og kardemomme er et perfekt makkerpar til sommerens koldskål. De er nemme at bage og smager skønt. Opskriften laves med Dansk Hvedemel fra Valsemøllen, som er malet på dansk korn.

Opskriften er udviklet i samarbejde med konditor og opskriftsudvikler Jonas Dahl Grue.

Koldskål

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sprøde kammerjunkere med citron og kardemomme: 3 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

ca. 100-130 stk.

300 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
85 g flormelis
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. kardemomme
1 knsp. fint salt
125 g koldt smør
1 citron skal og saft
1 æg
30 g mælk eller fløde

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Skær smørret i tern, og ælt det i melblandingen, indtil det har konsistens som groft sand. Tilsæt æg, mælk, citronsaft og skal og rør det i blandingen lidt efter lidt. Ælt ikke dejen for længe, den skal bare samle sig.
  2. Pak derefter dejen ind i plastfilm til en flad firkant og læg den i fryseren i ca. 1 time.
  3. Varm ovnen op til 175 C varmluft.
  4. Skær dejen til små tern på ca. 2×2 cm, og tril dem til kugler. Husk lidt mel til hænderne, så dejen ikke klistrer. Sæt dem med lidt afstand på bageplader med bagepapir.
  5. Bag kammerjunkerne i ca. 10 minutter. Lad dem køle i 2-3 min. før du skærer dem over på midten og lægger dem tilbage på pladen.
  6. Skær dem over, mens de stadig er varme, ellers smuldrer de. Det er bedst, hvis dine kammerjunkere vender med skærefladen opad. På den måde tørrer de bedst.
  7. Skru ovnen ned til 160 C, og bag de flækkede kammerjunkere i 15-20 min. mere, til de er helt tørre og gyldne. Hold øje med dem undervejs.
  8. Lad dem køle helt af, og opbevar dem i en lufttæt beholder. Velbekomme!

Tip: Brug Valsemøllen Kage Hvedemel for en sprødere og finere krumme.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.