Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Skær smørret i tern, og ælt det i melblandingen, indtil det har konsistens som groft sand. Tilsæt æg, mælk, citronsaft og skal og rør det i blandingen lidt efter lidt. Ælt ikke dejen for længe, den skal bare samle sig.
- Pak derefter dejen ind i plastfilm til en flad firkant og læg den i fryseren i ca. 1 time.
- Varm ovnen op til 175 C varmluft.
- Skær dejen til små tern på ca. 2×2 cm, og tril dem til kugler. Husk lidt mel til hænderne, så dejen ikke klistrer. Sæt dem med lidt afstand på bageplader med bagepapir.
- Bag kammerjunkerne i ca. 10 minutter. Lad dem køle i 2-3 min. før du skærer dem over på midten og lægger dem tilbage på pladen.
- Skær dem over, mens de stadig er varme, ellers smuldrer de. Det er bedst, hvis dine kammerjunkere vender med skærefladen opad. På den måde tørrer de bedst.
- Skru ovnen ned til 160 C, og bag de flækkede kammerjunkere i 15-20 min. mere, til de er helt tørre og gyldne. Hold øje med dem undervejs.
- Lad dem køle helt af, og opbevar dem i en lufttæt beholder. Velbekomme!
Tip: Brug Valsemøllen Kage Hvedemel for en sprødere og finere krumme.
