Sådan gør du
- Kog havreris, mælk og havsalt til grød i en tykbundet gryde, ved svag varme, under låg i ca. 15 minutter. Fjern herefter låget og kog forsigtigt grøden ind, til at mælken er optaget af havrerisene.
- Sæt grøden på køl, når den er kogt færdig.
- Hæld kogende vand over mandlerne og smut og hak dem groft.
- Skyl bærrerne/sensommerfrugten, fjern sten og skær dem evt. i minde stykker.
- Kom bærrene/frugten op i en kasserolle og tilsæt sukker, vaniljekorn og stang, saften fra 1 citron og evt. lidt vand, så den ikke brænder på.
- Lad kompotten småsimre i ca. 10 minutter, til frugten/bærrene er kogt ud. Fjern vaniljestangen og til på køl.
- Vend den afkølende grød med mascarpone, letpisket flødeskum, flormelis og de smuttede mandler.
- Server med bærkompot.

