SÅDAN GØR DU
- Riv cheddar-osten på et rivejern.
- Bland melblandingen (men gem ca. 0,5 dl til æltningen) med de 2 poser Valsemøllen Tørgær.
- Tilsæt ca. 5 dl lunkent vand.
- Ælt dejen 5 min. med hænderne eller i en køkkenmaskine/håndmixer (på mellemste trin).
- Bland 200 g af cheddar-osten i dejen – gem de sidste 100 g til pynt.
- Del dejen i 20 lige store stykker, og form dem til boller.
- Sæt bollerne på køkkenbordet, og pensl dem med æg eller vand.
- Dyp bollerne i den revne cheddar-ost.
- Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne hæve tildækket på et lunt sted i 60 min. eller til dobbelt størrelse.
- Bag bollerne ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 9-12 min., eller til bollerne er gyldne.
- Lad bollerne køle af på en rist.