Arancini – Sprøde risottokugler

Sprøde, gyldne og fyldt med smag. Arancini er små sprøde risottokugler, der både kan serveres som en del af en middag eller som en lækker snack med dip. Her får du opskriften på ca. 30 kugler, der kombinerer sprød overflade med cremet fyld – uimodståeligt lækkert.

Opskriften er udviklet af undervisere på landets læreruddannelser i madkundskab i samarbejde med Smagens Dag.

Køkkentid
ca. 45 min.

Ventetid
ca. 20–30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Arancini – Sprøde risottokugler: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

Ca. 30 risottokugler
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 200 g Valsemøllen Havreris
  • 1 dl hvidvin
  • 7 dl grøntsagsboullion
  • 75 gram hård ost
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 gram hvedemel
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 150 gram pankorasp
  • 1 tsk. dijon sennep
  • 150 gram pankorasp
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2-3 dl smagsneutral olie
  • 1 liter fritureolie
  • Friske krydderurter til mayo
  • Salt og peber

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie, til løgene er bløde. Tilsæt havreris og rør det godt igennem.
  2. Hæld hvidvin i gryden og rør, til risene har ab­sorberet væden. Tilsæt derefter grøntsagsbouillon lidt ad gangen, til al væden er brugt, og risene er møre.
  3. Rør friskrevet parmesan i, smag til med salt og friskkværnet peber og sæt risottoen på køl eller frys. Den skal gerne være kold, når I tilbereder arancini kuglerne.
  4. Kom æggeblommer, citronsaft, dijonsennep og salt i en skål og pisk det sammen i et minuts tid. Tilsæt en spsk smagsolie og pisk den godt ind. Pisk derefter resten af den smagsneutrale olie i lidt efter lidt i en tynd stråle. Stop når mayonnaisen har den rette konsistens. Tilsæt finthakkede friske krydderurter.
  5. Kom hvedemel, sammenpisket æg og rasp i hver sin dybe tallerken. Vend salt og friskkværnet peber i skålen med mel.
  6. Form risottoen til kugler på størrelse med en golfbold eller lille limefrugt og tryk dem godt sammen, så de er flotte. Paner herefter kuglerne.
  7. Varm en stor gryde op med fritureolien til ca. 175 grader. Friter 5-6 arancinikugler ad gangen i 5-7 minutter til de er sprøde og gyldne. Læg dem på et stykke køkkenrulle og fortsæt med resten af arancinikuglerne til de alle er friterede.
  8. Server de friskfritterede kugler med jeres krydderurtemayo.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.